ביטוח תכולת דירה – איך זה עובד?
כולנו צוברים בבית חפצים ומכשירים, חלקם אף יקרים. אל תישארו לא מכוסים במקרים של פריצה, שריפה, הצפה או נזק אחר. איך מחליטים מהו שווי החפצים בדירתנו ומהן ההרחבות שכדאי לנו להוסיף?
כולנו צוברים במשך השנים מכשירים, חפצים ומוצרים שחלקם אף יקרים. אנחנו אולי כמעט לא שמים לב לכך, אבל הדירה או הבית שלנו עמוסים במכשירי חשמל, רהיטים, ציוד תקשורת ותכשיטים. כל אלו שווים כסף, במקרים מסוימים הרבה כסף. ברור שאף אחד מאתנו לא רוצה לחיות בחרדה מתמדת שאולי תתרחש קטסטרופה כמו פריצה לבית, הצפה, שריפה או פיצוץ כלשהו - ולכן מומלץ להצטייד בביטוח תכולת דירה.
ביטוח תכולת דירה מונע הפתעות מאוד לא נעימות ומאפשר לנו להתמודד עם מצבים שבהם חלק או כל רכושנו נפגע באסון מעשה ידי אדם או טבע. ניתן לרכוש ביטוח דירה, הכולל ביטוח תכולה, דרך max ביטוח. ביטוח זה כולל בין השאר כיסוי ביטוחי לתוספות תכולה חדשות לבית שנרכשו בכרטיסי אשראי של max.
כל מה שצריך לדעת על ביטוח תכולת דירה
ביטוח תכולת דירה הוא אחד משני ביטוחי המשנה הקיימים בכל פוליסה תקנית של ביטוח דירה, בנוסף לביטוח המבנה. ביטוח התכולה מעניק לכם כיסוי ביטוחי כנגד מקרי פריצה וגניבה, הצפות, שריפות, פגעי מזג אוויר, פיצוצים ועוד. מומלץ לעיין בפוליסה שלכם, שם תמצאו את הפירוט המלא. לביטוחי התכולה יש בדרך כלל לא מעט הרחבות, לכן כדאי שתבדקו מראש מי מהן חשובה ומתאימה לכם (פירוט נוסף על ההרחבות – בהמשך).
חברת הביטוח שולחת שמאי מטעמה, שמעריך את שווי החפצים בדירתכם. על סמך הערכת השמאי, חברת הביטוח שולחת לכם הצעת מחיר לרכישת ביטוח התכולה - ואתם מחליטים האם לקבלה. הערכת השמאי אמורה לכלול רשימה של חפצים בעלי ערך בדירתכם, בהם רהיטים, מכשירי חשמל, ציוד אלקטרוני, תכשיטים ועוד.
ביטוח תכולה מכסה כל פריט או חפץ שנמצא בדירה, לא כולל פריטים שנחשבים חלק ממבנה הדירה. הפריטים המבוטחים הינם פריטים שנמצאים בבעלותם או באחריותם של המבוטח ובני משפחתו, כל עוד אלה מצויים בתוך הדירה עצמה או במרפסת סגורה. חשוב שתדעו: הכיסוי הביטוחי הבסיסי לחפצי ערך יקרים מוגבל למדי, כך שאם יש לכם חפצים רבים כאלה (למשל, תכשיטים) רצוי שתרחיבו את הפוליסה עם תוספת ביטוח המכונה "כל הסיכונים", שמבטחת גם חפצים כאלה ובאופן מלא.
חשוב מאוד לעיין ברשימת הפריטים שאינם מכוסים בפוליסת תכולת הדירה, לפני הבחירה בפוליסה הרצויה. כך תוכלו להימנע מהפתעות לא נעימות בזמן אמת. אז מה לא מכוסה? להלן רשימה חלקית: בעלי חיים, חפצים מעבר לדלת הדירה, כסף מזומן, ניירות ערך מכל הסוגים, צ'קים, תעודות, מסמכים וכתבי יד, כלי טיס ושיט (כן, כן…), מתכות יקרות ואבני חן במצב גולמי, ספרי עסק, כרטיסי הגרלה, תלושי חג, כלי נשק ותחמושת. חשוב לדעת גם שביטוח תכולת דירה לא מכסה נזקים ממלחמה, הפיכה, פיגוע חבלני, קרינה גרעינית או זיהום רדיואקטיבי.
ישנם מבוטחים שמרגישים שפוליסת ביטוח התכולה הבסיסית אינה מספיקה להם. למרבה המזל, חברות הביטוח מודעות לכך ומציעות מגוון רחב מאוד של הרחבות. הזכרנו קודם את הרחבת "כל הסיכונים", בואו נכיר כמה הרחבות חשובות נוספות:
- הרחבת האחריות הביטוחית כלפי חפצים של צד ג': לדוגמה, מעסיקים שמעוניינים לבטח את החפצים האישיים של עובדיהם.
- הרחבת ביטוח התכולה כך שיכסה גם חלקי הדירה המשמשים למטרה עסקית, למשל משרד או חדר טיפולים.
- הרחבת דודי שמש: מאפשרת תיקון או של הדוד או הקולטים, גם במצב של נזק הנובע מבלאי.
- ביטוח לרהיטים צמודי מבנה: הרחבה המכסה אובדן או נזק לחפצים כמו ארונות קיר, משטחי שיש ומדפים. מיועד למי שהחליט לוותר על ביטוח מבנה, אבל עדיין מעוניין בכיסוי ביטוחי לרהיטים הצמודים למבנה זה.
- ביטוח תכולה לדירה לא מאוכלסת: הרחבה זו מאפשרת לבטח גם תכולה בדירה שעומדת ריקה מאדם במשך יותר מ-60 ימים. הרחבה כזו יכולה להתאים לכם במקרה של נסיעה ממושכת לחו"ל, או בין דייר לדייר בדירה מושכרת.
שוכרי דירות, שימו לב: הרצון לבטח את התכולה בדירתכם השכורה אמור לבוא בעיקר מכם. אמנם, אם מדובר ברכוש השייך למשכירים גם להם אמור להיות אינטרס לבטח, אבל לכם כדאי לוודא שזה אכן קורה כדי למנוע מחלוקות מיותרות במקרה של נזק לחפץ או רהיט. וכמובן, ברכוש השייך לכם כשוכרים - האחריות לביטוח לתכולה היא עליכם בלבד.
חשוב לדעת: *בכפוף לתנאי החברה המבטחת AIG, איי אי ג'י ישראל, חברה לביטוח בע"מ.