5 טיפים יצירתיים לחיסכון בהוצאות החודשיות
על רקע עלייתם המתמדת של המחירים הגיע הזמן לקרוא וללמוד על הרגלים פיננסיים חדשים ויצירתיים שיכולים לעזור לנו לחסוך מבלי להתפשר על רמת החיים שאנחנו רוצים ליהנות ממנה
בשנת 2024, יוקר המחיה ממשיך לזנק ואיתו גם מחירי המוצרים והשירותים, כאשר עליות המחירים שהחלו בתחילת השנה הובילו לזינוק של 7% במכירות שוק המזון ברבעון הראשון. ההתייקרויות האחרונות, שהגיעו עד 10% בחודש מאי, מעמיסות על הכיס של כל משק בית בישראל.
במציאות זו, חשוב למצוא דרכים יצירתיות לחסוך. חיסכון נבון ויצירתי הופך להיות הכרחי יותר מתמיד ולכן אספנו עבורכם שבעה טיפים שיסייעו לכם לשמור על הכסף שלכם בתקופות שמחייבות להצטמצם.
-
הצטרפו לקהילות יד שנייה
יד שנייה כבר מזמן הפכה ממילה גסה לטרנד חם שמאפשר גם לשמור על הסביבה וגם לחסוך כסף. חפשו קבוצות ווצאפ שכונתיות למסירה או מכירה מוזלת של חפצים – כך תוכלו לחסוך וגם להכיר את השכנים ולחזק איתם קשרים, מה שתמיד תורם ליחסי שכנות טובה.
ראשית, שווה להצטרף לקבוצות פייסבוק לחילופי שירותים ומוצרים, כמו "לא יושב בול" – קבוצה עם המון חברים שמציעים למכירה פריטים חדשים שכמו שם הקבוצה, פשוט לא יושבים עליהם בול.
אפשרות נוספת, גם היא בפייסבוק, היא קנייה במרקטפלייס (Marketplace). אנשים מכל הארץ מפרסמים פריטים במצב טוב ובמחירים מוזלים. אפשר למצוא שם הכל – מרהיטים ואלקטרוניקה ועד בגדים ואביזרים. היתרון במרקטפלייס הוא שתוכלו לראות מוצרים קרובים אליכם, מה שמקל על האיסוף. בנוסף, היכולת לראות פרופילים של המוכרים מעניקה תחושה של ביטחון בתהליך הרכישה.
-
קנו בכרטיסי אשראי שמחזירים לכם כסף חזרה (קאשבק)
קאשבק (Cashback) הוא מונח המתאר החזר על רכישות שבוצעו בכרטיס אשראי. כך למשל, לחברת MAX יש את כרטיס ,MAX Back Total שצובר 1% על כל ההקניות בכרטיס לנקודות קאשבק ו-0.5% בעסקאות מול מוסדות מדינה כמו ארנונה וחשמל. את נקודות הקאשבק אפשר לממש במספר דרכים: גיפט קארד ליותר מ-100 מותגים מובילים, גיפט קארד מזון לרשתות מזון, נקודות טיסה להזמנת טיסות ומלונות, השקעה בקריפטו וכסף בחיסכון על גבי הכרטיס.
אלו שמזמינים את הכרטיס לא משלמים דמי כרטיס בשנה הראשונה, וצוברים קאשבק על קניות יומיומיות שגם ככה עושים. אם מרכזים את כל ההוצאות בכרטיס MAX Back Total ומוציאים לדוגמה: 8,000 ₪ כל חודש, צוברים 80 ₪ קאשבק באופן חודשי, מה שמסתכם ב-960 ₪ בשנה!
-
מחדשו (מיחדוש)
מיחדוש היא הכלאה של המילים מיחזור וחידוש, מושג זה מתייחס למגמה של שימוש חוזר במוצרים ישנים. זה כולל תיקון ושדרוג את המוצרים כך שיהיו שימושיים יותר ויתאימו לצורך חדש. בעידן של התחדשות ותרבות שימוש חוזר, לחדש במחיר נמוך יותר ובאופן ידידותי לסביבה. מיחדוש מקטין את הצורך לקנות מוצרים חדשים ושומר על התקציב ועל הדרך על הסביבה.
אם יש לכם רהיטים ישנים שדורשים תיקון או חידוש, אל תזרקו אותם. חפשו מדריכים ב-YouTube או ב-TikTok כיצד לחדש רהיטים – צביעה, החלפת ידיות, והוספת טקסטיל יכולים לשדרג כל רהיט ישן. אריזות פלסטיק למשל, אפשר להסב לכדים לגידול עציצים – גם עושים שימוש חוזר וגם מוסיפים נופך ירוק וטבעי לבית.
-
תכננו תקציב לתקופות שמחייבות צמצום
אחד הכלים החשובים ביותר לחיסכון בזמן חירום הוא תקציב מסודר. שבו עם המשפחה ובנו תקציב שמתמקד בהוצאות ההכרחיות בלבד. וודאו שאתם עוקבים אחר כל הוצאה ומחפשים היכן ניתן לקצץ. גם אם אינכם חווים כרגע קשיים כלכליים, הכרה בגבולות התקציב הבסיסי וההכרחי שלכם יכולה לסייע בתחושת השליטה ולספק שקט נפשי, כך תדעו שאתם מוכנים לכל תרחיש, כולל הגרוע ביותר.
-
מציאת המחירים הזולים ביותר עבור הקניות הקבועות
חיסכון אמיתי מתחיל ביום יום, לכן חשוב להתכונן לפני שיוצאים לערוך קניות. זה בסדר אם לא תמיד זוכרים את המחירים של המוצרים, בעיקר כשהם משתנים באופן תדיר. לכן כמה דקות לפני שאתם יוצאים לקניות היכנסו לאתר או לאפליקציה שמשווה מחירים של סלי מזון, לדוגמה: Prizes ו-CHP (אפליקציות ואתרים ישראלים שמשווים מחירים של מוצרים בציון זמן הבדיקה).
ודאו שלא תשלמו יותר מדי על מוצרים שאתם מתכננים לקנות על ידי חיפוש והשוואת מחירים מראש.
לסיכום, למרות העלייה המתמדת במחירי המוצרים והשירותים, עדיין אפשר לנהל את הבית בצורה חכמה יותר ולחסוך כסף. תכננו תקציב ראלי, הצטרפו לקהילות יד שנייה, נסו למחדש והשתמשו בקאשבק מכרטיס האשראי. זכרו שיישום טיפים כאלו ואחרים יכולים לעזור לכם לחסוך ולשפר את המצב הכלכלי מבלי לרדת ברמת החיים הנוכחית.
אי עמידה בפירעון ההלוואה / האשראי עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל. בכפוף לתנאי החיתום ולאישור המלווה: מקס | כפוף לתנאי ההצטרפות ולתקנון כרטיס
MAX Back Total | צבירת הנקודות מתבצעת בגין עסקאות בכרטיס, כהגדרתן בתקנון | לא ניתן לצבור יותר מ-2,000 נקודות בשנה קלנדרית ולא יותר מ-6,000 נקודות סה"כ בכרטיס בכל רגע נתון | לא ניתן להמיר פחות מ-100 נקודות | יחס צבירה בעסקאות מול מוסדות המדינה: בשנה הראשונה – 0.5% והחל מהשנה השנייה – 0.375% |
פטור מדמי כרטיס לשנה הראשונה ממועד הנפקת הכרטיס ואחריה ייגבו דמי כרטיס חודשיים בהתאם לתעריפון העמלות של MAX | הטבה אחת ללקוח.
מימוש נקודות ל-GiftCard: יתבצע באמצעות כרטיס GiftCard דיגיטלי של max ובכפוף לתנאיו | מימוש נקודות לנקודות SKYMAX: מימוש נקודות במסגרת אתר SKYMAX בכפוף לתנאי השימוש שלו | השירות ניתן על ידי חברת סמארטאייר תל אביב בע"מ ובאחריותה הבלעדית | מימוש נקודות ל-CRYPTO: המימוש כרוך בהתקשרות עם Bits of Gold לצורך פתיחת חשבון אישי, צבירת מטבעות וירטואליים וביצוע עסקאות קריפטו בנכסים הדיגיטליים של Bits of Gold בהתאם לתנאי השימוש של Bits of Gold | שירותי ההמרה למטבעות וירטואליים וביצוע עסקאות נוספות, הינם באחריותה הבלעדית של Bits of Gold, הפועלת מתוקף רישיון למתן שירות בנכס פיננסי – מורחב (מס' 56716 ). בהתאם לחוק הפיקוח על שירותים פיננסים מוסדרים ובהתאם לתנאי השימוש המפורסמים על ידה. שער ההמרה ₪/ביטקויין נקבע ומפורסם על ידי Bits of Gold .
מימוש נקודות ל"כסף בצד": החיסכון אינו צובר ריבית ולא מניב תשואה.
תשלום בנייד: במכשירים תומכים בלבד | ההצטרפות לתשלום בנייד כפופה לתנאי ההצטרפות לשירות/הארנק הרלוונטי
תכנית הפינוקים: הכרטיס מצורף לתכנית הפינוקים וההטבות של MAX, בכפוף לתקנון הפינוקים ואתר ההטבות. ככל שהלקוח מצורף למסלול מועדוני תעופה בכרטיסים אחרים של max, עסקאות שתבוצענה בכרטיס זה לא יזכו בצבירת נקודות למועדוני תעופה, אך אם יבצעו עסקאות בסך מצטבר של 8,000 ₪ ומעלה בחודש חיוב מסוים יהיו זכאים ל-4 פינוקים עבור אותו חודש חיוב.