8 הטעויות שכדאי להימנע מהן כשאתם משלמים במט"ח בחו"ל
לא משנה אם אתם קונים מט"ח בבנק או בצ'יינגים יש כמה טעויות, שרבים עושים וכדאי להימנע מהן: עמלות יקרות, תשלום מיידי על כל ההוצאות וחוסר יכולת לעקוב אחרי ההוצאות בחו"ל
אין כיף גדול יותר מלהזמין חופשה לחו"ל ולספור את הימים עד להגעת החופשה המיוחלת. רק שיש עוד כמה משימות חשובות, שצריך לזכור לפני שטסים למשל: לבדוק שהדרכון שלכם בתוקף לפחות חצי שנה מתאריך הטיסה, לעשות ביטוח נסיעות לחו"ל, להזמין הסעה מהשדה למלון, לסגור חבילת גלישה וכמובן לא לשכוח לרכוש מט"ח שישמש אתכם להוצאות בטיול.
50% מהנופשים משלמים בחו"ל במזומן, כך עולה מסקר שערכה חברת MAX. ואם תשאלו איפה הם רוכשים את המט"ח אז רוב האנשים קונים מט"ח דרך הבנקים שלהם או בצ'יינגים - שהם סניפים עצמאיים, להמרת מט"ח, שפזורים בארץ וגם בחו"ל. יש הרוכשים מט"ח בסניפי הדואר או רוכשים כרטיסי אשראי נטענים. אפשרות נוספת היא פתיחת חשבון בנק מט"ח או פשוט לשלם בכרטיס האשראי שלכם בחו"ל – כרטיס הפלסטיק או בטלפון הנייד.
לראשונה בישראל ניתן לקנות מט"ח דרך חברת אשראי MAX בכרטיס האשראי שלכם בשער ידוע מראש ובמחיר משתלם ללא עמלות המרה ב-4 מטבעות שונים: דולר, יורו, ליש"ט ודולר קנדי. אפשר לשלם בכרטיס הפלסטיק, בטלפון הנייד או למשוך את המט"ח במזומן בכספומט בחו"ל, ללא עמלה או עלות נוספת לחברת האשראי.
העסקאות מט"ח בארץ ובחו"ל ב-0% עמלת מט"ח.
כעת בואו נכיר כמה טעויות שרבים עושים בבואם לקנות מט"ח או לשלם איתו והימנעות מהן עשויה לחסוך כסף רב, זמן וטרחה.
-
לקנות מט"ח מספר ימים לפני הטיסה או ביום הטיסה
כשמשאירים את המטלה של קניית המט"ח לסוף עלולים לשלם על זה ביוקר. למה? כי קניית מט"ח בסמיכות לטיסה לא מבטיחה שתיקנו את המט"ח במחיר הכי משתלם, זאת בשל תנודתיות המטבע בשוק וערכו שמשפיעים על עלות המטבע ושערי ההמרה. כך למשל, הדולר התחזק במחצית השנה הראשונה של 2023 ב- ב-5.56% לעומת השקל, היורו האמיר ב-7.58%, והפאונד זינק ב-10.81%. מה אפשר לעשות? לבצע מעקב אחרי המטבע וסקר שוק מספיק זמן מראש, על מנת לא להיתקע עם שער המרה גבוה בדיוק ביום הטיסה שלכם.
-
לקנות מט"ח מזומן בצ'יינגים
להעריך מראש כמה כסף מזומן צריך לטיול זה כאב ראש לא קטן. תוסיפו לזה חיפוש צ'יינג, עמידה בתור, לא לדעת מראש מה יחס ההמרה וגם: בסוף זו שיטת התשלום הכי פחות בטוחה מהסיבה הפשוטה שלהסתובב עם כסף מזומן ולחשוש משטרות מזויפים או גנבים זה כבר ממש מטריד. מה אפשר לעשות? לפתוח ארנק מט"ח בכרטיס אשראי של MAX בקלות, במהירות ובכל זמן שרוצים 24/7, גם בעת החופשה, באפליקציה ובאתר MAX. פשוט בוחרים את סוג המטבע, הסכום שרוצים לקנות וזהו! ארנק המט"ח נפתח מיידית ואפשר לקנות בחנויות אונליין ובחו"ל. שערי ההמרה שתראו הם גם המחיר הסופי שתשלמו ללא עלויות חבויות.
-
להזמין חופשה באתרים בחו"ל ולשלם בשקלים
טעות יקרה! רבים מזמינים מלון וטיסה באתרים בחו"ל ולא שמים לב שהתשלום מתבצע בשקלים – כלומר האתר גובה עמלת המרה לשקלים, שלרוב היא גם גבוהה וגם מיותרת. מה כדאי לעשות? פשוט לשלם במטבע של האתר. למשל, אם אתם קונים בבוקינג או באיזי ג'ט שלמו ביורו.
-
לשלם עמלות מיותרות על קניית מט"ח
כשמדובר בסכומים קטנים זה פחות מורגש אבל בטיולים לחו"ל, שעולים אלפי דולרים העמלה מורגשת היטב ואפשר להימנע ממנה. אז איפה תשלמו עמלה ואיפה לא? המרת מט"ח דרך הבנקים אומנם היא הפופולארית ביותר אבל שימו לב שמשלמים בסניף עמלת פקיד, שער המרה גבוה ועמלת חליפין. אם תרצו למשוך מט"ח בכספומטים של הבנק אמנם תחסכו את עמלת הפקיד אבל עדיין תשלמו עמלה, אך פחות מזו של עמלת הפקיד. בנק הדואר אמנם לא מחייב אתכם בעמלות, רק בשערי המרה, אבל לרוב הם יקרים מאלה שבבנק וגם תצטרכו להגיע לשם פיזית. אז איפה לא משלמים עמלה ולא צריך להגיע פיזית לאף מקום? ארנק המט"ח של MAX - מאפשר לכם לרכוש מט"ח באפליקציה ובאתר – כמה שאתם צריכים, בלחיצה על שני כפתורים וללא עמלות. כמה קל, ככה נוח.
-
לעקוב אחרי ההוצאות שלכם בחו"ל עם דף ועט או אקסל
קצת מסורבל ומטרחן לא? מה אם נגיד לכם שתוכלו לעקוב אחרי ההוצאות שלכם בחו"ל במקום אחד, לקבל התראות בנייד כשנגמר לכם הכסף וצריך לקנות עוד או שקניתם יותר מידי? כל זה קורה עם ארנק מט"ח של MAX באפליקציה ובסוף הטיול תוכלו לדעת בדיוק כמה כסף הוצאתם בחו"ל ועל מה מבלי שזה מתערבב לכם עם שאר ההוצאות בכרטיס האשראי.
-
לשלם במסעדות וחנויות בחו"ל במזומן
זה מצריך אתכם לחשב מראש כמה כסף תצטרכו כל יום, לברר כמה עולות אטרקציות ולהצטייד כל יום מראש עם מספיק מזומן וגם עם דף ועט כדי לעקוב אחרי ההוצאות. היום אפשר לעשות את זה יותר הרבה יותר קל - למשל לשלם עם הטלפון בנייד בכל מקום ואם העסקה גבוהה מידי אפשר לחלק אותה למספר תשלומים שלא יכביד על הכיס.
-
לשלם את כל ההוצאות הטיול במכה אחת
זה כמובן עלול להכביד, במיוחד בזמן טיול בחו"ל כשההוצאות מאמירות. הוצאות גדולות כמו מלון, רכב או קניית כרטיסים לכל המשפחה בדיסנילנד אפשר לחלק לתשלומים. אפשר לעשות זאת למשל עם ארנק המט"ח בכרטיס MAX שמאפשר לחלק כל עסקה לתשלומים וגם לקבוע האם רוצים לשלם במיידי או במועד החיוב, כך אתם מתכננים את ההוצאות בצורה מושכלת יותר.
-
ולקינוח - להיתקע עם מטבעות ושטרות אחרי הטיול בחו"ל
מכירים את זה שנשארים לכם מלא מטבעות של סנטים או יורו ואתם מחפשים איך לבזבז אותם בדיוטי פרי לפני הטיסה הביתה? חוויה די מעיקה ומיותרת במיוחד כשיש אפשרות אחרת –בארנק המט"ח ב-MAX תוכלו להשתמש במט"ח שלא השתמשתם בחו"ל בחנויות אונליין או להמיר בחזרה לשקלים מבלי להיתקע עם כסף מזומן בבית.
לסיכום, אל תשאירו את משימת קניית המט"ח רגע לפני הטיסה. היערכו עם המט"ח שאתם צריכים מראש, בצעו סקר שוק והימנעו מעמלות מיותרות. והכי חשוב - כדי שרכישת המט"ח לא תהיה כאב ראש שמעיק עליכם לפני ובזמן הטיול, תיערכו לזה מראש, בדרך שהכי קלה עבורכם ומפנה לכם את הזמן להתרכז במה שחשוב באמת – בחוויות הטיול.
כפוף לתנאי השימוש בשירות הזמינים באפליקציית max. מותנה בשימוש בכרטיס חוץ-בנקאי של max בלבד. אי עמידה בפירעון ההלוואה / האשראי עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל. כפוף לתנאי החיתום ולאישור המלווה: מקס איט פיננסים בע"מ.